Välkommen till vår blogg om Ekonomi & Pengar. Här skriver vi om hur du kan få en bättre privatekonomi. Ämnen vi berör är till exempel Jobb, Tjäna Pengar och Privatekonomi.

Hitta jobb – Några tips

Att hitta rätt jobb att söka kan vara svårt. Här är våra tips.

 • Till att börja med, kolla Arbetsförmedlingens Platsbanken, i lokaltidningarna och i någon av alla de andra jobbsajterna som finns på nätet. Några exempel är jobbsafari.se, monster.se, offentligajobb.se, stepstone.se och careerjet.se.
 • För att ha störst chans att få jobb så gäller det att hitta jobb på lite udda ställen, gärna innan företaget har hunnit starta med någon rekryteringsprocess. Utnyttja de kontakter du har, meddela alla du känner att du är intresserad av jobb i den och den branschen.
 • Skicka gärna ut spontanansökningar eller ring de företag där du är intresserad av att jobba. Även om de inte har någon ledig tjänst just nu så kan detta förändras snabbt och då kommer de kanske ihåg din ansökan.
 • Ta kontakt med alla de ställen där du varit på praktik, vikarierat och liknande. Känner man någon på företaget så får man lättare in en fot.
 • Lägg in din CV på alla rekryteringssajter du kan hitta på nätet. Använd gärna deras Match Mail funktion, vilket innebär att du får mail så fort det kommer in ett nytt jobb som matchar din kompetens.
 • Fackförbundens tidningar är populära att annonsera om lediga jobb i. Företagen vet ju att de som läser dessa tidningar har utbildning eller kompetens i branschen. Om du själv inte är medlem i facket så kan du ofta läsa tidningen på biblioteket eller på nätet.
 • Sök jobb i Norge, högre löner större utbud.
Betygsätt Hitta jobb – Några tips, vilket betyg ger du artikeln? (klicka på stjärnorna)
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (2 har satt betyg, medelvärde: 3,00 av 5)
Loading...
Publicerad 2010-01-20. Kategori Hitta Jobb.
Skribent Martin Olofsson

Martin Olofsson - Skribent

Skribent inom ekonomi och finans sedan 2011. Utbildning består av affärsjuridisk magister 2005 med inriktning avtalsrätt. Intressen består av privatekonomi och på fritiden blir det löpning.

Läs mer om oss »


En kommentar!

 1. Av Henrik, jun 5, 2013 | Svara

  Hej! Tack för bra tips! Jag tycker att ni sammanfattat vad som krävs för att komma igång med jobbsökandet på ett bra sätt och att hitta ett nytt jobb är inte lätt! Jag är själv aktivt jobbsökande och har sökt en hel del jobb på sistone utan resultat. Jag tänkte dock tipsa om http://www.careerbuilder.se som jag börjat använda. Där kan man nämligen få rekommenderade jobb skickade till sig som är baserade på vilka jobb man sökt tidigare och vad som står i CV:t. Det gjorde mitt liv lite enklare iaf 🙂

  Mvh.

  Henrik


Skriv en kommentar