Välkommen till Sveriges kanske största guide för små eller medelstora lån. Här hittar du jämförelser, topplistor, artiklar och betyg från låntagare. Plus mycket mer.

Inkomstgränser

Lägsta inkomst per år (innan skatt) för godkänt lån som krävs av låntagaren. Jämförelsen visar den lägsta möjliga inkomstgränsen, vilket betyder att gränsen kan höjas vid lån av högsta beloppen hos respektive kreditgivare. Siffrorna ska ses som en grov tumregel. Förutom inkomst vägs även utgifter, andra lån och eventuella betalningsanmärkningar in. För mer detaljerade uppgifter, se framsidan »

Hur mycket vill du låna?Denna kalkylator visar lägsta inkomstgräns per kreditgivare.
Visa bara kontokredit
Laddar tabeller Laddar ..

Större lån från 3 000 upp till 500 000 kr, längre löptid. Klicka här.

Inkomstgränser

Hur mycket du har möjlighet att låna påverkas till stor del av hur hög eller låg din inkomst är, speciellt viktigt blir det då man ansöker om ett större lån. Det är såklart alltid ett intresse hos kreditgivaren att förse sig om betalningsförmågan hos en person som ansöker om ett lån hos dem. Denna förmåga fastställs av personens inkomst per år. Skulle du ha en timanställning eller vara mottagare av bidrag som enda inkomstkälla har du oftast ingen möjlighet att låna några större summor. Där kommer möjligheten med mikrolån in där gränsen för ens årsinkomst är lägre för att lån enklare ska kunna bli beviljade.

Mikrolåns inkomstgränser
Mirkolån är lån vars summor vanligtvis varierar mellan 1000 och 10 000 kronor. Det som många förknippar med dessa lån är att processen för att ansöka om lånet oftast går snabbt och enkelt. Men något som också är snabbt är tiden man måste betala tillbaka sitt mikrolån på, för mindre summor brukar återbetalningen ligga inom 30 dagar. Även mikrolån har inkomstgränser och inkomstkrav som gäller per år. För enkelhetens skull tas en kreditprövning där personens senast deklarerade inkomst anges och motsvarar det lånets inkomstgräns kan man snabbt bli beviljad lånet.

Kan jag med låg inkomst låna?
Skulle man vara en av dem med varierande inkomst från månad till månad och ibland med en väldigt låg sådan kan man ändå via mikrolån låna summor upp till 5 000 kronor. Det finns de kreditgivare som kräver en nedre inkomstgräns på cirka 20 000 kronor för att man ska få möjligheten att låna pengar, men det är ungefärligt med vad man kan tjäna in på ett sommarjobb eller få ihop med ett studiebidrag. Faktiskt har man chansen att låna småsummor via mikrolån med en årsinkomst på hela noll kronor! Så även om man behöver en högre inkomst för de större lånebeloppen, finns det mikrolån med så pass låg inkomstgräns att du klarar det utan en fast inkomst.

Skribent Martin Olofsson

Martin Olofsson - Skribent

Skribent inom ekonomi och finans sedan 2011. Utbildning består av affärsjuridisk magister 2005 med inriktning avtalsrätt. Intressen består av privatekonomi och på fritiden blir det löpning.

Läs mer om oss »


Lär dig mer

Guide: Så skapar du en Hushållsbudget
En hushållsbudget kan förklaras som en plan som visar hur inkomster och utgifter kommer att se ut för den kommande månaden och framåt. Få kontroll över din ekonomi med en Hushållsbudget.

Guider: Tjäna Pengar
Tjäna extra pengar hemmifrån! I vår kategori om att tjäna pengar ger vi enkla tips om hur du skaffar extra extraknäck eller startar eget på heltid.

Guide: Jobb i Norge
Att söka jobb i Norge över sommarn eller under ett helt år kan dryga ut kassan rejält. Det finns många jobb tillgängliga och lönen är ungefär 40–50% högre, en genomsnittslön i Norge ligger på ungefär 480 000 svenska kronor per år.

Guide: Lär dig Månadsspara på bästa sätt
Månadsspara är något som alla kan göra. Även om du inte har något speciellt att spara till så är det bra att lägga undan några hundralappar eller mer i månaden. Dessa pengar kan vara bra att ha i sämre tider.

Artikel: Problem med Ekonomin?
Har du svårt att betala dina räkningar? Denna artikel går igenom vad du behöver göra och hur du kan få hjälp.

Artikel: Spara Pengar Tips
Snabbaste och bästa sättet att få pengar över till en buffert till exempel är att dra in på kostnader, dvs spara pengar. I denna kategori tar vi upp olika tips för hur du kan spara pengar.


Meny