Välkommen till Sveriges kanske största guide för små eller medelstora lån. Här hittar du jämförelser, topplistor, artiklar och betyg från låntagare. Plus mycket mer.

Kontokredit / kredit utan kort

Kontokredit är en typ av kredit där du får ett kreditutrymme, tex 10 000 kr, men kan ta ut exakt det belopp du behöver just nu. Ungefär som ett kreditkort, fast att uttagen sker digitalt online. Löptiden är olika per kreditgivare, men kan i många fall vara väldigt flexibel. Du kan alltså betala av under mycket lång tid. Ditt kreditutrymme finns även kvar att utnyttja i framtiden. För mer detaljerade uppgifter, se framsidan »

Hur mycket vill du låna?Jämför kostnad genom att välja belopp.
Laddar tabeller Laddar ..

Större lån från 3 000 upp till 600 000 kr, längre löptid. Klicka här.

Kontokredit

En kontokredit har många likheter med kreditkortet, men utan själva plastkortet. Du får en summa beviljad du kan göra vad du vill med, men betalar bara för det du tar ut från kontot. Kontot administrerar du online hos kreditgivaren. Överföringen till din bank går fort, ibland så snabbt som 10 minuter på vardagar innan kl 13 men i annat fall får man pengarna dagen efter. Det är även mycket enklare att få en kontokredit än ett kreditkort när det gäller kreditbetyg.

Löptid & villkor

Villkoren per kreditgivare skiljer sig åt rätt kraftigt, så jämför innan du väljer kontokredit. Det finns fyra viktiga saker att hålla koll på när det gäller kontokrediter.

  1. Återbetalningsbelopp, kontrollera så att du har utrymme att betala tillbaka beloppet var månad tillsammans med ränta. Kreditgivaren kan ge dig en siffra vad du ska betala av.
  2. Löptid. Hos vissa kreditgivare måste du betala av lånet rätt snabbt, men standard är att du kan ta lång tid på tid. Om du vill ha lång tid på dig, välj en kreditgivare med låg återbetalning per månad. Tex 10% samt ett lågt minsta belopp, ex 500 kr. Vissa kreditgivare har oändlig löptid, dvs du betalar bara av räntan var månad. Som vanligt med lån är det viktigt att betala tillbaka dem så snabbt det är möjligt annars blir räntan i kronor stor.
  3. Månadsränta. Den ska givetvis vara så låg som möjligt.
  4. Uttagsränta. Kan påverka mycket, om man tänker göra många små uttag. I så fall, välj en utan uttagsränta.

Övrigt bra att veta

Kontokrediter tar i de flest fall inte UC. Ta en titt i vår lista ovanför för vilka som tar och inte tar UC.

Digitala kontokrediter kom fram på allvar under 2015 och är nog den låneform som växer snabbast just nu 2017.

Skribent Martin Olofsson

Martin Olofsson - Skribent

Skribent inom ekonomi och finans sedan 2011. Utbildning består av affärsjuridisk magister 2005 med inriktning avtalsrätt. Intressen består av privatekonomi och på fritiden blir det löpning.

Läs mer om oss »


Lär dig mer

Guide: Så skapar du en Hushållsbudget
En hushållsbudget kan förklaras som en plan som visar hur inkomster och utgifter kommer att se ut för den kommande månaden och framåt. Få kontroll över din ekonomi med en Hushållsbudget.

Guider: Tjäna Pengar
Tjäna extra pengar hemmifrån! I vår kategori om att tjäna pengar ger vi enkla tips om hur du skaffar extra extraknäck eller startar eget på heltid.

Guide: Jobb i Norge
Att söka jobb i Norge över sommarn eller under ett helt år kan dryga ut kassan rejält. Det finns många jobb tillgängliga och lönen är ungefär 40–50% högre, en genomsnittslön i Norge ligger på ungefär 480 000 svenska kronor per år.

Guide: Lär dig Månadsspara på bästa sätt
Månadsspara är något som alla kan göra. Även om du inte har något speciellt att spara till så är det bra att lägga undan några hundralappar eller mer i månaden. Dessa pengar kan vara bra att ha i sämre tider.

Artikel: Problem med Ekonomin?
Har du svårt att betala dina räkningar? Denna artikel går igenom vad du behöver göra och hur du kan få hjälp.

Artikel: Spara Pengar Tips
Snabbaste och bästa sättet att få pengar över till en buffert till exempel är att dra in på kostnader, dvs spara pengar. I denna kategori tar vi upp olika tips för hur du kan spara pengar.


Meny