Välkommen till Sveriges kanske största guide för små eller medelstora lån. Här hittar du jämförelser, topplistor, artiklar och betyg från låntagare. Plus mycket mer.

Lån med betalningsanmärkning

Kreditgivare som lånar ut trots betalningsanmärkningar. Ofta är det speciell granskning som krav, där låntagarens ekonomi granskas. Utbetalning sker innan kl 17 om du ansöker vardagar innan kl 13, annars dagen efter. Om du har samma bank som kreditgivaren, kan utbetalning ske direkt. För mer detaljerade uppgifter, se framsidan »

Hur mycket vill du låna?Kalkylatorn visar alla lån som godkänner betalningsanmärkningar.
Visa bara kontokredit
Laddar tabeller Laddar ..

Större lån från 3 000 upp till 600 000 kr, längre löptid. Klicka här.

Lån med betalningsanmärkning

Att dra på sig betalningsanmärkningar och skuldsaldo kan resultera i problem för den som behöver låna pengar. Kreditgivarna tar inte hänsyn till om betalningsanmärkningen eller skuldsaldot kommit till på grund av misstag eller en tillfällig svacka och informationen gällande de skulder som Kronofogden fått till sig att driva in finns åtkomliga hos alla kreditupplysningsbolag. Det finns kreditgivare som ger lån trots betalningsanmärkning, men att ha ett skuldsaldo hos Kronofogden innebär att lånemöjligheterna är nere på noll.

Betalningsanmärkning och skuldsaldo
En betalningsanmärkning kan vara ett tecken på att man inte skött sina betalningar och är ett samlingsnamn på de olika uppgifter kreditupplysningsbolagen samlar in. Det finns lagstiftning kring när anmärkningen kan dras tillbaka, exempelvis om det skulle visa sig att man har betalat räkningen eller råkat betala den på ett felaktigt sätt. Kreditupplysningsföretagen har oftast kvar sina upplysningar på privatpersoner i tre år efter den dag anmärkningen registrerades. Det finns de kreditgivare som ger lån även om man har anmärkningar på grund av missade räkningar.

När de obetalda skulderna börja hopa sig hos Kronofogden skapar man ett skuldsaldo. En obetald skuld kan innebära att man får en betalningsanmärkning hos Kronofogden och detta bokförs hos kreditupplysningsbolagen. Tar man inte hand om och betalar ett skuldsaldo skapas ett historiskt skuldsaldo som ligger kvar i mer än 3 år och skapar problem för ens möjligheter att låna. Eftersom informationen kring ett skuldsaldo finns tillgängligt via alla kreditupplysningsbolag blir det i praktiken omöjligt att få lån, teckna avtal eller få kredit om man har ett skuldsaldo.

Skribent Martin Olofsson

Martin Olofsson - Skribent

Skribent inom ekonomi och finans sedan 2011. Utbildning består av affärsjuridisk magister 2005 med inriktning avtalsrätt. Intressen består av privatekonomi och på fritiden blir det löpning.

Läs mer om oss »


Lär dig mer

Guide: Så skapar du en Hushållsbudget
En hushållsbudget kan förklaras som en plan som visar hur inkomster och utgifter kommer att se ut för den kommande månaden och framåt. Få kontroll över din ekonomi med en Hushållsbudget.

Guider: Tjäna Pengar
Tjäna extra pengar hemmifrån! I vår kategori om att tjäna pengar ger vi enkla tips om hur du skaffar extra extraknäck eller startar eget på heltid.

Guide: Jobb i Norge
Att söka jobb i Norge över sommarn eller under ett helt år kan dryga ut kassan rejält. Det finns många jobb tillgängliga och lönen är ungefär 40–50% högre, en genomsnittslön i Norge ligger på ungefär 480 000 svenska kronor per år.

Guide: Lär dig Månadsspara på bästa sätt
Månadsspara är något som alla kan göra. Även om du inte har något speciellt att spara till så är det bra att lägga undan några hundralappar eller mer i månaden. Dessa pengar kan vara bra att ha i sämre tider.

Artikel: Problem med Ekonomin?
Har du svårt att betala dina räkningar? Denna artikel går igenom vad du behöver göra och hur du kan få hjälp.

Artikel: Spara Pengar Tips
Snabbaste och bästa sättet att få pengar över till en buffert till exempel är att dra in på kostnader, dvs spara pengar. I denna kategori tar vi upp olika tips för hur du kan spara pengar.


Meny