Välkommen till Sveriges kanske största guide för små eller medelstora lån. Här hittar du jämförelser, topplistor, artiklar och betyg från låntagare. Plus mycket mer.

Lån utan UC

UC har hand om kreditupplysningar för i praktiken alla stora lån över 50 000 kr. Många förfrågningar hos UC om nytt lån kan påverka ditt kreditbetyg, resultatet kan bli sämre ränta eller avslag helt. Därför kan det vara bra att framförallt vid mindre lån inte använda kreditgivare som tar upplysning via UC. Då syns lånet inte alls hos UC. Dessa lån utan UC har vi samlat här. För mer detaljerade uppgifter, se framsidan »

Hur mycket vill du låna?Endast lån utan UC!
Visa bara kontokredit
Laddar tabeller Laddar ..

Större lån från 3 000 upp till 600 000 kr, längre löptid. Klicka här.

UC står för Upplysningscentralen och är Sveriges största kreditupplysningsföretag, vilket innebär att de förmedlar information kring privatpersoners och företags kreditvärdighet. När man vill låna pengar kan en kreditförfrågan registreras hos UC. Vid förfrågan samlar de in offentliga uppgifter från skatteverket samt kredituppgifter från många olika finansinstitut.

De flesta smslån använder inte UC, men det finns undantag. Istället används Bisnode och Creditsafe oftast, så det görs fortfarande en kreditupplysning.

Som tumregel vid större lån är max 5 kreditupplysningar ett tal att sträva efter. 6-10 st är acceptabelt, men då kan vissa börja neka eller öka räntan. Över 10 st då är det bara ett fåtal kreditgivare som kan tänka sig låna ut pengar men till hög ränta oftast. En UC-förfrågan om nytt lån försvinner efter 1 år. Hos Minuc.se kan du beställa en rapport över din kredithistoria.

Vad innehåller en UC-förfrågan?
Det är framförallt ens ekonomiska förhållanden som presenteras i en kreditupplysning, ens deklarerade inkomst, om man har betalningsanmärkningar eller ej samt antal förfrågningar mot registret, men även ditt civilstånd och folkbokförd adress är information som ingår i rapporten. En betalningsanmärkning finns kvar i 3 år. Den deklarerade inkomsten gäller för föregående år, nya uppgifter kommer generellt sätt registreras mellan maj och juli om man deklarerar som privat person utan speciella avdrag.

Skribent Martin Olofsson

Martin Olofsson - Skribent

Skribent inom ekonomi och finans sedan 2011. Utbildning består av affärsjuridisk magister 2005 med inriktning avtalsrätt. Intressen består av privatekonomi och på fritiden blir det löpning.

Läs mer om oss »


Lär dig mer

Guide: Så skapar du en Hushållsbudget
En hushållsbudget kan förklaras som en plan som visar hur inkomster och utgifter kommer att se ut för den kommande månaden och framåt. Få kontroll över din ekonomi med en Hushållsbudget.

Guider: Tjäna Pengar
Tjäna extra pengar hemmifrån! I vår kategori om att tjäna pengar ger vi enkla tips om hur du skaffar extra extraknäck eller startar eget på heltid.

Guide: Jobb i Norge
Att söka jobb i Norge över sommarn eller under ett helt år kan dryga ut kassan rejält. Det finns många jobb tillgängliga och lönen är ungefär 40–50% högre, en genomsnittslön i Norge ligger på ungefär 480 000 svenska kronor per år.

Guide: Lär dig Månadsspara på bästa sätt
Månadsspara är något som alla kan göra. Även om du inte har något speciellt att spara till så är det bra att lägga undan några hundralappar eller mer i månaden. Dessa pengar kan vara bra att ha i sämre tider.

Artikel: Problem med Ekonomin?
Har du svårt att betala dina räkningar? Denna artikel går igenom vad du behöver göra och hur du kan få hjälp.

Artikel: Spara Pengar Tips
Snabbaste och bästa sättet att få pengar över till en buffert till exempel är att dra in på kostnader, dvs spara pengar. I denna kategori tar vi upp olika tips för hur du kan spara pengar.


Meny