Välkommen till Sveriges kanske största guide för små eller medelstora lån. Här hittar du jämförelser, topplistor, artiklar och betyg från låntagare. Plus mycket mer.

Större lån

Större lån, så kallade blancolån med längre löptid. Blancolån brukar ha en löptid på mellan 6 månader upp till 15 år, beloppen ligger från 3000 och 600 000 kr. Något som är utmärkande för blancolån är att utbetalning tar längre tid än sms-lån, utbetalning sker alltså inte direkt. De flesta kreditgivare tar även UC som kreditupplysning och en uppläggningsavgift. Fördelen är lägre effektiv ränta, längre tid att betala tillbaka på och högre belopp. För mer detaljerade uppgifter, se framsidan »

Filter
Kreditgivare
Belopp
Ränta
Löptid
Snabbfakta
5 000 - 50 000 kr
25,74%
1 - 8 år
Krav för lån: Låga krav
Ränteexempel: Visa exempel
Kreditupplysning: UC
Tillåter anmärkning: Ja
Åldersgräns: 20 år
Lån på 30000 kr,återbetalningstid om 60 månader ger effektiv ränta på 29,00%, nominella fasta årsräntan 25,74 %. Månadskostnaden 894 kr, totalt att betala 53640 kr (749 kr 60 mån) när lånet är återbetalat. Detta innebär att kostnaden för krediten blir 23640 kr
10 000 - 50 000 kr
9,84 - 21,60%
1 - 6 år
Krav för lån: Låga krav
Inkomstkrav / år: 60 000 kr
Ränteexempel: Visa exempel
Kreditupplysning: UC
Tillåter anmärkning: Nej
Åldersgräns: 20 år
Uppläggningsavgift: 595 kr
Lån på 10000 kr i 84 månader blir 246kr/mån (administrationsavgift tillkommer: 15kr/mån vid autogiro). Totalt betalar du 21889kr, fast ränta 21,60%, effektiv ränta 29,62%, uppläggningsavgift 595kr och autogiro.

Större lån från 3 000 upp till 600 000 kr, längre löptid. Klicka här.

Större lån – Blancolån

Blancolån ges ofta ut i intervallet mellan 3 000 och 600 000 kronor, och återbetalningstiden är oftast från 6 månader till 15 år. Blancolån kallas också för privatlån eller så kallade lån utan säkerhet. Ränta för blancolån kan vara låg, avsevärt lägre än sms-lån och kreditkort. Du kan förvänta dig att få pengar på kontot cirka fem dagar efter att du ansökt om ett blancolån. Kreditgivarna lockar alltid med erbjudanden där räntan är väldigt låg, detta är rörligt och individuellt och mycket få personer får faktiskt den lägsta möjliga räntan. Det är inte sällsynt att räntan är två till tre gånger högre vid ansökan med en normallön, än vad som anges på erbjudandet. Några få långivare erbjuder en fast ränta till sina kunder, där alla betalar samma ränta. Detta är ofta vanligast hos kreditgivare som lånar ut lägst belopp.

Hur får man spendera ett blancolån?

Till vad du vill! Ett av skälen till att de flesta banker idag väljer att kalla blancolån för just privatlån är på grund av att blancolån ses som konsumtionslån. Det kan vara pengar man vill använda för att köpa en resa, vitvaror eller komma bli av med obetalda räkningar. Om man har många smålån med hög ränta är det en bra idé att samla ihop dessa till ett större blancolån, vilket ger dig en lägre ränta. Efter det kan man okomplicerat och smidigt betala tillbaka på lånet till en kreditgivare istället för flera, vilket ger en bättre överklick över privatekonomin. Att blancolån går till att köpa bil är också vanligt förekommande. Bilfirmorna har ibland möjlighet att erbjuda speciella billån med liknande villkor som ett blancolån har, dessa kan vara till din fördel men generellt är det inte så. Det är inte alltid bilfirman som står som kreditgivare utan det kan vara en helt annan firma, och då kan det vara till din fördel att gå och teckna lånet direkt med långivaren.

Låna trots betalningsanmärkning

Vissa kreditgivare erbjuder lån även till låntagare med betalningsanmärkning. Dock ställs det högre krav på återbetalningsförmågan, du måste ha en fast samt högre inkomst än normalfallet. Dock kan du inte ta ett blancolån om du fortfarande har en skuld, ta han dom den först och sedan är det fritt fram.

Skribent Martin Olofsson

Martin Olofsson - Skribent

Skribent inom ekonomi och finans sedan 2011. Utbildning består av affärsjuridisk magister 2005 med inriktning avtalsrätt. Intressen består av privatekonomi och på fritiden blir det löpning.

Läs mer om oss »


Lär dig mer

Guide: Så skapar du en Hushållsbudget
En hushållsbudget kan förklaras som en plan som visar hur inkomster och utgifter kommer att se ut för den kommande månaden och framåt. Få kontroll över din ekonomi med en Hushållsbudget.

Guider: Tjäna Pengar
Tjäna extra pengar hemmifrån! I vår kategori om att tjäna pengar ger vi enkla tips om hur du skaffar extra extraknäck eller startar eget på heltid.

Guide: Jobb i Norge
Att söka jobb i Norge över sommarn eller under ett helt år kan dryga ut kassan rejält. Det finns många jobb tillgängliga och lönen är ungefär 40–50% högre, en genomsnittslön i Norge ligger på ungefär 480 000 svenska kronor per år.

Guide: Lär dig Månadsspara på bästa sätt
Månadsspara är något som alla kan göra. Även om du inte har något speciellt att spara till så är det bra att lägga undan några hundralappar eller mer i månaden. Dessa pengar kan vara bra att ha i sämre tider.

Artikel: Problem med Ekonomin?
Har du svårt att betala dina räkningar? Denna artikel går igenom vad du behöver göra och hur du kan få hjälp.

Artikel: Spara Pengar Tips
Snabbaste och bästa sättet att få pengar över till en buffert till exempel är att dra in på kostnader, dvs spara pengar. I denna kategori tar vi upp olika tips för hur du kan spara pengar.


Meny