Välkommen till Sveriges kanske största guide för små eller medelstora lån. Här hittar du jämförelser, topplistor, artiklar och betyg från låntagare. Plus mycket mer.

Utbetalningstider & helglån

Jämförelse av öppettider för utbetalning av lån. Om du ansöker före kl 13 bör pengarna vara på kontot inom 1 timme i normala fall. Men om du ansöker efter kl 13 eller på helgen, måste du ha samma bank som kreditgivaren för att kunna få utbetalningen samma dag. Tänk på att alla kreditgivare ringer upp efter ansökan om lån för att bekräfta, om du vill slippa detta använd E-legitimation. Denna lista visar de banker varje kreditgivare har, samt öppettider. För mer detaljerade uppgifter, se framsidan »


Vilken bank har du?
Visa bara kontokredit
Laddar tabeller Laddar ..

Större lån från 3 000 upp till 600 000 kr, längre löptid. Klicka här.

Direktutbetalning av lån på kvällen och helgen

Det som lockar många till mikrolån eller sms-lån är möjligheten att få in pengar snabbt och enkelt, även för den som behöver ett mindre lån med utbetalning på helgen. Smålånen har blivit väldigt framgångsrika i Sverige, men det är viktigt att vara försiktig och ta reda på vilka villkor som gäller för lånet innan man tecknar avtal. Det kan som sagt vara en kvick lösning för att få in en mindre summa pengar om det skulle knipa i kassan, men man måste vara säker på att man kan betala tillbaka lånet i tid innan man tar det, för att undvika höga kostnader som kan följa om betalningen skulle bli försenad.

Så funkar direktutbetalning
De flesta mikro eller sms-lån tillämpar direktutbetalning, vilket betyder, att man kan få pengarna insatta på sitt konto samma dag som man efterfrågar lånet, precis som namnet antyder. Låneansökningarna hanteras under respektive kreditgivares öppettider, vilka kan variera. De flesta har öppet vanliga kontorstider men de finns de som har öppet på kvällen och även under helger.

Utbetalning kan endast ske under dessa olika öppettider och skulle du råka ha samma bank som kreditgivaren tar det i vissa fall inte mer än 10 minuter att få in pengarna på kontot. Har du en annan bank och efterfrågar lån innan klockan 13 på vardagar kan utbetalningen komma fram samma dag, annars gäller dagen efter. Ansökningar med e-legitimation brukar hanteras snabbast, skulle du vara tvungen att verifiera din identitet genom att skicka över en bild på din vanliga legitimation kan hanteringen ta lite längre tid.

Villkor för mikrolån
Smålån innebär oftast inget krångel och de går att få även med betalningsanmärkningar. Vanligt förekommande är att du som är över 18 år kan låna summor mellan 1000 och 10 000 kronor, som ska betalas tillbaka inom 30 dagar.

Viktigt att tänka på
Snabblåneföretagen är bland annat skyldiga att ange den effektiva räntan för sina lån så att deras kunder kan få en tydligare bild över totalkostnaden av lånet innan de ansöker. Det är viktigt att man endast tecknar mikrolån om man har råd med det. Det kan vara bra med smålån om situationen kräver pengar i handen direkt, men bara om du har den ekonomi som krävs för kunna betala tillbaka i tid.

Skribent Martin Olofsson

Martin Olofsson - Skribent

Skribent inom ekonomi och finans sedan 2011. Utbildning består av affärsjuridisk magister 2005 med inriktning avtalsrätt. Intressen består av privatekonomi och på fritiden blir det löpning.

Läs mer om oss »


Lär dig mer

Guide: Så skapar du en Hushållsbudget
En hushållsbudget kan förklaras som en plan som visar hur inkomster och utgifter kommer att se ut för den kommande månaden och framåt. Få kontroll över din ekonomi med en Hushållsbudget.

Guider: Tjäna Pengar
Tjäna extra pengar hemmifrån! I vår kategori om att tjäna pengar ger vi enkla tips om hur du skaffar extra extraknäck eller startar eget på heltid.

Guide: Jobb i Norge
Att söka jobb i Norge över sommarn eller under ett helt år kan dryga ut kassan rejält. Det finns många jobb tillgängliga och lönen är ungefär 40–50% högre, en genomsnittslön i Norge ligger på ungefär 480 000 svenska kronor per år.

Guide: Lär dig Månadsspara på bästa sätt
Månadsspara är något som alla kan göra. Även om du inte har något speciellt att spara till så är det bra att lägga undan några hundralappar eller mer i månaden. Dessa pengar kan vara bra att ha i sämre tider.

Artikel: Problem med Ekonomin?
Har du svårt att betala dina räkningar? Denna artikel går igenom vad du behöver göra och hur du kan få hjälp.

Artikel: Spara Pengar Tips
Snabbaste och bästa sättet att få pengar över till en buffert till exempel är att dra in på kostnader, dvs spara pengar. I denna kategori tar vi upp olika tips för hur du kan spara pengar.


Meny