Välkommen till vår blogg om Ekonomi & Pengar. Här skriver vi om hur du kan få en bättre privatekonomi. Ämnen vi berör är till exempel Jobb, Tjäna Pengar och Privatekonomi.

Börja månadsspara till 100 000 kr

Månadsspara är något som alla kan göra. Även om du inte har något speciellt att spara till så är det bra att lägga undan några hundralappar eller mer i månaden. Dessa sparpengar kan vara bra att ha när det blir sämre tider, om du får några oförutsedda utgifter, om huset eller bilen behöver repareras eller du blir arbetslös.

Genom att lägga undan en liten summa pengar varje månad så kommer du snart att ha en större summa som du kan göra något roligt för, eller använda där de behövs. Det behöver inte vara några större summor som du lägger undan utan även små summor blir snabbt till större när det har gått några månader.

Det är enkelt att månadsspara. I din Internetbank kan du skapa en automatisk […]

Betyg:
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (13 har satt betyg, medelvärde: 4,00 av 5)
Loading...
Publicerad 2017-03-05. Skriv en kommentar
Kategori Privatekonomi.

Tips för ett billigare matkonto

Tillsammans med hyran eller amorteringen på bostaden samt kostnader för bil är maten hushållets största utgiftspost. Man måste ju äta, men det finns faktiskt stora möjligheter att få ner utgifterna för mat och andra varor till hushållet. Här hittar du fem tips för ett billigare matkonto. Det handlar om att:

Storhandla

Jämföra priser

Hitta på nya maträtter och byta vanor

Handla efter säsong

Jaga extrapriser

Att storhandla är ett bra sätt att spara både tid och pengar. Handlar du i stället varje dag finns risken att du drar på dig höga matkostnader. Ofta handlar man nämligen efter jobbet, när man är hungrig, och då är det lätt att det slinker ner onödiga saker i varukorgen. Ditt matkonto kommer att tacka dig om du handlar en gång i veckan, i stället för […]

Betyg:
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (6 har satt betyg, medelvärde: 4,50 av 5)
Loading...
Publicerad 2017-03-02. Skriv en kommentar
Kategori Spara Pengar Tips.

Rekordlåg ränta på studielån under 2017

Studielåns räntaRäntan på studielån påverkas av det allmänna ränteläget, vilket till stor del avgörs av Riksbankens så kallade reporänta. Reporäntan är den ränta till vilken affärsbankerna på marknaden, såsom exempelvis SEB och Nordea, kan placera i eller låna av Riksbanken. Sedan december 2008 har reporäntan aldrig varit högre än 2 procent.

Om det allmänna ränteläget är lågt blir också räntan på den kvarstående studieskulden låg. Ett högt ränteläge innebär givetvis en högre ränta på studielånet. Kortfattat, räntan är nu rekord låg och många undrar ”när går räntan upp”? Läs mer under länken angående var räntan är på väg. Räntan sätts en gång per år, men det är viktigt att notera att räntan inte är direkt kopplad […]

Betyg:
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Bli först att sätta betyg!)
Loading...
Publicerad 2017-03-01. Skriv en kommentar
Kategori Privatekonomi.

Tjäna pengar på extraknäck – 24 tips

Om du har tid över så finns det gott om extraknäck som du kan jobba med för att få in lite extra pengar:

Erbjud dig att klippa gräset eller skotta snö åt andra. Framförallt pensionärer som själva inte kan utföra dessa sysslor betalar gärna för att få jobbet utfört.

Du som tycker om hundar och andra djur kan erbjuda dig att vara hundvakt, dagmatte, medryttare eller passa katter medan ägaren är på semester.

Har du bil och/eller släpvagn och/eller är duktig på att bära så kan du erbjuda dig att hjälpa till vid flyttar.

Du som har haft körkort i minst fem år kan också övningsköra privat med människor som vill ta körkortet.

Det finns också människor som betalar för att få hjälp med undervisning. Det kan vara allt ifrån […]

Betyg:
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (45 har satt betyg, medelvärde: 3,36 av 5)
Loading...
Publicerad 2017-03-01. » 3 Kommentarer
Kategori Tjäna Pengar.

Hjälp, jag kan inte betala mina räkningar!

Hjälp, jag kan inte betala mina räkningar!

Många personer hamnar någon gång i sitt liv i en oförutsedd situation där resultatet blir att pengarna på kontot inte räcker till alla de räkningar som ligger på bordet i slutet av månaden. För många är den spontana reaktionen att stoppa huvudet i sanden och låtsas som att ingenting har hänt i förhoppningen om att det ska lösa sig nästa månad.

Skulder växer emellertid fort och ju förr du tar tag i problemet desto bättre. Att snabbt få en överblick på den ekonomiska situationen är bästa utgångspunkten för att komma på fötterna igen. Känner […]

Betyg:
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (19 har satt betyg, medelvärde: 3,89 av 5)
Loading...
Publicerad 2017-02-09. 1 Kommentar - Läs
Kategori Privatekonomi.

Upptäck fördelarna med nischbankerna

Många av oss har haft samma bank sedan urminnes tider. I ungdomen kanske du blev rekommenderad en viss bank av dina föräldrar och sedan har du inte brytt dig om att byta. Det kan kännas väldigt praktiskt att samla alla dina affärer i en bank, särskilt om det är en trygg och stabil så kallad storbank. Dessutom kan du ju få vissa rabatter om du blir så kallad helkund. Sedan kan det också upplevas som krångligt att byta bank.

Faktum är dock att de flesta av oss förlorar på att vara trogen storbankerna. Till exempel är sparräntorna i princip obefintliga. Dessutom tar storbankerna ut avgifter för många tjänster som man tycker borde vara avgiftsfria. Givetvis bör du ha ett konto hos en storbank. Det underlättar nämligen […]

Betyg:
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (7 har satt betyg, medelvärde: 3,29 av 5)
Loading...
Publicerad 2017-02-09. 1 Kommentar - Läs
Kategori Investera, Privatekonomi.

15 Spara Pengar Tips

spargrisDetta är första steget för vår guide över hur man sparar pengar. Vi börjar med 15 tips, ta gärna en titt i Spara Pengar kategorin, kanske har ännu fler kommit in.

En sak är säkert när det gäller att spara pengar, det första steget är alltid det svåraste. Börja med något av tipsen och ta det första steget. Ta fler och fler små steg och innan du vet ordet av har din ekonomi förbättrats.

I denna kategori följer råd & tips för små steg du kan ta. Några tar bara några minuter, andra kan ta en timme eller två, andra kräver lite mer regelbundet […]

Betyg:
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (22 har satt betyg, medelvärde: 3,95 av 5)
Loading...
Publicerad 2017-02-07. » 3 Kommentarer
Kategori Spara Pengar Tips.

Vad är en kontokredit / kredit utan kort?

Den gamla varianten av kontokredit är ett konto med kredit helt enkelt, tex ett fysiskt kreditkort. Den nya varianten, är en kredit utan kort digitalt på Internet. Det hela fungerar såhär: Du ansöker hos en kreditgivare om en kontokredit. Du får ett beviljat kreditutrymme, tex 10 000 kr. Nu kan du föra över valfri summa till din bank och göra vad du vill med dem. Allt sker online, överföringen tar kan ta så kort tid som 10min men max 1 vardag.

Det är också väldigt mycket lättare att få en digital kontokredit än den storbankerna ger ut, oftast krävs ingen UC heller vilken kan försämra ditt kreditbetyg. Löptiden på lånen, dvs hur länge du kan låna dem, skiljer åt per kreditgivare. Men det finns fall där […]

Betyg:
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (1 har satt betyg, medelvärde: 5,00 av 5)
Loading...
Publicerad 2017-01-13. Skriv en kommentar
Kategori Smslån.

Konsten att starta ett smslån-företag

Uppdaterad 2017-03-16

Smslån har växt otroligt mycket sedan starten i Sverige 2006. I USA startade man redan 98/99 online med ”Payday Loans” och branschen finns fortfarande kvar. Så hur startar man ett smslån företag och får det framgångsrikt?

Vi kommer ge en del tips för hur man bör gå tillväga när företaget är uppstartat. Hur du startar företag, skaffar kapital kommer vi inte ta upp här. Genom denna sida har vi fått en del erfarenheter om hur branschen fungerar, vi lånar dock inte ut pengar så mycket runt den hanteringen baseras på saker vi snappat upp och gissningar.

Registreringsanmälan

Du behöver i början göra en registreringsanmälan till Finansinspektionen. Kraven har med åren blivit allt hårdare, och nu 2017 har resultatet blivit att rätt få nya kreditgivare kommer […]

Betyg:
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (41 har satt betyg, medelvärde: 4,32 av 5)
Loading...
Publicerad 2017-01-05. 1 Kommentar - Läs
Kategori Smslån, Tjäna Pengar.

Tjäna pengar på betalda undersökningar

undersökning-marknadsMånga företag betalar konsumenter för att fylla i enkäter och undersökningar på nätet. Det finns både svenska och utländska företag som gör detta. Om du vill komma igång direkt, börja med SurveySavvy. Ett företag som fått bra kritik via engelska forum, läs mer nedan.

Komma igång
Fylla i enkäter kan du göra bara du har tillgång till en dator, mer än så krävs det inte. Du får helt enkelt betalt för din åsikt. Marknadsföring är en stor industri – för att företagen ska kunna tjäna pengar så behöver de veta vad de ska satsa på, vad som går hem hos kunderna.

Exempel på undersökningar

Lyssna […]

Betyg:
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (51 har satt betyg, medelvärde: 3,14 av 5)
Loading...
Publicerad 2017-01-04. 1 Kommentar - Läs
Kategori Tjäna Pengar.

Meny