Välkommen till vår blogg om Ekonomi & Pengar. Här skriver vi om hur du kan få en bättre privatekonomi. Ämnen vi berör är till exempel Jobb, Tjäna Pengar och Privatekonomi.

Tjäna pengar på betalda undersökningar

undersökning-marknadsMånga företag betalar konsumenter för att fylla i enkäter och undersökningar på nätet. Det finns både svenska och utländska företag som gör detta. Om du vill komma igång direkt, börja med SurveySavvy. Ett företag som fått bra kritik via engelska forum, läs mer nedan.

Komma igång
Fylla i enkäter kan du göra bara du har tillgång till en dator, mer än så krävs det inte. Du får helt enkelt betalt för din åsikt. Marknadsföring är en stor industri – för att företagen ska kunna tjäna pengar så behöver de veta vad de ska satsa på, vad som går hem hos kunderna.

Exempel på undersökningar

  • Lyssna på tre olika låtar och bestämma vilken du tycker bäst om.
  • Ett bilföretag tagit fram tre exempelskisser på bilar de är intresserade av att tillverka så kan de låta konsumenterna ha åsikter om vilket förslag de tycker bäst om.
  • Åsikter om sin logotyp, varumärke, förpackningar, sin hemsida, eller helt enkelt vill veta vad kunderna tycker om själva företaget.

Sådant kan vara väldigt värdefullt för företagen att få fram och det är svårt att få sådan information till företagen i vanliga fall.

Det du ska tänka på när du fyller i undersökningarna är att vara så ärlig som möjligt. Visserligen får du lika mycket pengar om du ljuger genom undersökningen och svarar det du tror att företaget vill att du ska svara. Men ur företagets synvinkel så är det egentligen bortkastad tid, för då får de inte veta vad du egentligen tycker. Företagen lanserar ju sina undersökningar för att få kritik och de vill inte att du ska svara snälla saker bara för sakens skull.

Fylla i enkäter
Att fylla i enkäter och undersökningar på nätet kan ge väldigt olika i belöning. Leta dig fram bland olika företag som erbjuder undersökningar online och försök hitta de som ger bäst betalning för minst jobb. Du kan få några kronor per undersökning eller upp till en hundralapp, beroende på hur omfattande enkäten är. Betalningen kommer sedan antingen till ditt bankkonto eller till Paypal, Payson eller liknande tjänst. Det är vanligt att man måste tjäna en viss summa innan utbetalning sker, exempelvis 100 kronor. Att tjäna pengar på enkäter på nätet är ett enkelt sätt att få ihop lite extra pengar.

Värt att tänka på
Men undersökningarna kommer oregelbundet och betalningen för de olika uppdragen varierar också kraftigt. Därför bör du se de pengar du tjänar ihop på detta sätt som en bonus och en bra extrainkomst. För att tjäna så mycket pengar som möjligt bör du rikta in dig på de utländska företagen, de som erbjuder online surveys. Dessa kan betala från 100 kronor och upp till en tusenlapp för en enda undersökning. I USA finns det människor som helt och hållet lever på att svara på betalda undersökningar.

Det fina med Internet är att du kan sitta vart som helst i hela världen och svara på undersökningarna. Så länge du har en dator med Internetuppkoppling kan du lika gärna sitta i världens ände som att sitta i New York. Företagen betalar dig för dina åsikter, din smak, dina preferenser. För dem är det oviktigt vart du sitter eller vilken tid på dygnet som du fyller i enkäterna. På så sätt är det ett väldigt flexibelt sätt att tjäna extra pengar.

Vi har undersökt marknaden, och kommit fram till att det finns ett gäng seriösa aktörer som betalar ut och har gott om undersökningar. Samtliga är gratis, så ett råd är att aldrig betala för att delta i undersökningar. De vi undersökte som tog betalt var alltid sämre än de som är gratis.

Länkar

Betygsätt Tjäna pengar på betalda undersökningar, vilket betyg ger du artikeln? (klicka på stjärnorna)
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (51 har satt betyg, medelvärde: 3,14 av 5)
Loading...
Publicerad 2017-01-04. Kategori Tjäna Pengar.
Skribent Martin Olofsson

Martin Olofsson - Skribent

Skribent inom ekonomi och finans sedan 2011. Utbildning består av affärsjuridisk magister 2005 med inriktning avtalsrätt. Intressen består av privatekonomi och på fritiden blir det löpning.

Läs mer om oss »


En kommentar!

  1. Av mille, okt 31, 2016 | Svara

    Ska bli spännande att testa!


Skriv en kommentar


Meny