Välkommen till Sveriges kanske största guide för små eller medelstora lån. Här hittar du jämförelser, topplistor, artiklar och betyg från låntagare. Plus mycket mer.

Vivus


Ränteexempel: Lån 10 000 kr, återbetalningstid 30 dagar. nominell ränta 39%. Effektiv ränta med återbetalningstid 30 dagar är 104,5%, den inkluderar uppläggningsavgiften 285 kr. Om kunden betalar tillbaka lånet i sin helhet på förfallodagen är det totala beloppet som återbetalas 10 606 kr.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Villkor vid SMS-lån
 • Lån mellan 2 000 - 15 000 kr
 • Lån nykund max 5 000 kr
 • Återbetalningstid 1 månad
 • Lån trots betalningsanmärkning: Ja
 • Kreditupplysning: Creditsafe
 • Åldersgräns: 18 år
Generell fakta
 • E-leg: Ja
 • Förmedlare: Nej
 • Räntefritt: Nej
 • Förlänga lån: 30 dagar
Användarbetyg Vivus Vivus har fått 3.37 av 5 i betyg 128 besökare har röstat
3.37 av 5
Betygsätt Vivus Vilket betyg ger du dem? Klicka på stjärnorna!
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor
Loading...
Faktatext

Vivus ägs av 4finance AB. De är en del av koncernen 4finance Group, som är marknadsledande i norra Europa på sms-lån. Hos Vivus kan du låna från 500 kronor till 20 000 kronor i en till 30 dagar. Önskar du förlänga ditt lån så finns möjlighet till det mot en avgift.

För att kunna teckna ett lån hos Vivus krävs att du är minst 18 år gammal, svensk medborgare och att du har ett svenskt mobilnummer samt svenskt kontonummer. Dessutom kommer du att behöva genomgå en sedvanlig kreditprövning.

Vivus rekommenderar sin produkt till kunder som exempelvis har regelbunden inkomst och kommer att kunna betala tillbaka sitt lån inom 30 dagar, eller till den som behöver köpa något men för tillfället inte kommer åt sina sparpengar.

Förlänga lån

Lånet kan förlängas med 30 dagar. Det finns ingen begränsning på hur många gånger lånet kan förlängas. Förlängningsavgiften är 15 % av den kvarvarande krediten, avgiften måste betalas direkt vid förlängning. Plus att lånet ökar med samma ränta som lånet kostade från början.

Exempel räntefria lån:
Ett lån på 5 000 kr kostar 750 kr att förlänga

Exempel lån med ränta:
Ett lån på 10 000 kr kostar 1650 kr att förlänga
Lånet storlek efter förlängning: 12980 kr


Öppettider utbetalning Vivus har stängt.

Vardagar kl 08-17
Bank: Handelsbanken, Nordea
(Läs mer här om utbetalning direkt och på helger)

Öppettider kundtjänst

Vardagar: 08.00 – 18.00
Lördag: 10.00 – 18.00
Söndag: 10.00 – 18.00

Adress

Vivus Finance AB
Isafjordsgatan 30A
164 40 Kista
Org. nr: 556790 – 4189


E-post: info@vivus.se
Telefon: 08-420 400 20

Smslantopplista.se - Oberoende jämförelser av sms-lån.
Skribent Martin Olofsson

Martin Olofsson - Skribent

Skribent inom ekonomi och finans sedan 2011. Utbildning består av affärsjuridisk magister 2005 med inriktning avtalsrätt. Intressen består av privatekonomi och på fritiden blir det löpning.

Läs mer om oss »


22 omdömen

 1. Av Anonym, aug 4, 2016 | Svara

  Låna inte på Vivus. De gör inga ordentliga kreditbedömningar. Du får ingen betalningsplan även om det står i deras villkor ifall du skulle behöva det.

 2. Av krilla, mar 4, 2014 | Svara

  Virus är snabbast och bäst !!!!!!

 3. Av smslantopplista.se, feb 24, 2014 | Svara

  Hej du kan se öppetider här https://www.smslantopplista.se/utbetalningstider

  Sen måste du ha samma bank som kreditgivaren för lån på helgen.

 4. Av Anonym, feb 22, 2014 | Svara

  Hej undrar om man får pengarna på en gång ändå om kl är 20:00 på en lördag

 5. Av Therese, aug 9, 2013 | Svara

  Olyckliga omständigheter ledde till en större oförutsedd utgift vilket gjorde att jag behövde ett SMSlån/microlån snabbt för att rädda situationen & få ihop det (jag ville inte binda mig till ett vanligt banklån & stå med avbetalningar under en lång tid). Som ”förstagångs”-kund fick man dessutom låna kostnadsfritt & räntefritt!

  Det var genom https://www.smslantopplista.se jag hittade VIVUS. Jag fyllde i ansökan på http://www.vivus.se, legitimerade mig med E-legitimation & fick direkt svar på min ansökan & redan samma eftermiddag hade jag pengarna på kontot – helt otroligt!

  Fakturan kom via e-mail samtidigt som lånet blev beviljat. Dessutom fick jag en påminnelse (både via mail & SMS) dagen innan lånet skulle betalas tillbaka samt mail & SMS då min betalning registrerats = toppenbra!

  Jag skulle inte tveka en sekund på att låna av VIVUS igen om jag får behov av det & har inga som helst negativa saker att dela med mig av.

 6. Av smslantopplista.se, maj 24, 2013 | Svara

  Det bör du få beviljat, om inte av Vivus kanske av någon annan. Att ansöka är gratis, ingen UC tas. Angående utbetalningstider, läs mer här:
  https://www.smslantopplista.se/utbetalningstider

 7. Av Anonym, maj 23, 2013 | Svara

  Om jag vill ta ett lån på 5000 kr och tjänade 45000:- förra året med timanställning? kan det bli nekat eller får man det beviljat? och hur lång tid tar det att få in pengarna på kontot isf?

  MVH

 8. Av Anonym, maj 13, 2013 | Svara

  Tänk på att inte höja lånet under lånetid då återbetalningen på månads förlängning dubblas utan att detta framgår då du ökar lånet. Detta framkommer efter då du får din kvittens och pengarna är på väg till ditt konto. Tex 4000kr ökas till 7000kr: du har förlängnings kostnad på 500kr 30 dagar. Denna förlängning hamnar på över 1000kr 30 dagar vid ökning av lån…

 9. Av smslantopplista.se, maj 13, 2013 | Svara

  1000 kr blankt, första gången. Ingen uppläggningsavgift.

 10. Av christian, maj 13, 2013 | Svara

  Är det nån uppläggningsavgift? Om du lånar 1000kr och ska betala tillbaka det efter 15dagar blir då summan 1000kr blankt man betalar eller blir det nån ränta eller nått sånt? Första gången jag lånar

 11. Av smslantopplista.se, feb 11, 2013 | Svara

  Vi har ändrat i några så att meningarna blir enklare att läsa, utan att själva poängen försvunnit. Men det är givetvis inte vi som skrivit kommentarerna, det är riktiga användare. PS. hittar ytterligare språkliga fel så alla är inte akademiker

 12. Av Anonym, feb 10, 2013 | Svara

  Fantastiskt så god svenska alla anonyma frågeställare uttrycker sig med! Är de akademiker allihop?

 13. Av smslantopplista.se, jan 7, 2013 | Svara

  Hej, du måste ha samma bank som kreditgivaren för utbetalning på helger. Vivus har tyvärr inte Swedbank (ingen annan heller…), men du får pengarna på måndag istället. Vivus har just nu direktutbetalning till Handelsbanken & Nordea.

  Läs mer här: https://www.smslantopplista.se/utbetalningstider

 14. Av andreas, jan 5, 2013 | Svara

  Hej jag undrar ifall vivus betalar ut lån på en söndag, jag har tagit ett lån 1 gång tidigare så tror inte att jag behöver identifiera mig en gång till, kanske via telefon eller så, jag fick nu mitt andra lån beviljat kl: 20:15 på en lördag, så undrar ifall det finns någon chans att pengarna kommer in imorgon (söndag) jag har swedbank, mvh

 15. Av Anonym, dec 25, 2012 | Svara

  bra fast väldigt hög ränta efter första lånet!!

 16. Av Anonym, sep 26, 2012 | Svara

  jag är nöjd! har lånat många gånger från vivus, alltid lika snabbt med mycket billig ränta och + för deras smidiga hemsida!

 17. Av smslantopplista.se, sep 18, 2012 | Svara

  De tar inte UC, men du får däremot ett brev hem angående kreditupplysningen. Men den syns inte hos UC. Fick detta som svar av Vivus just:

  Det är viktigt att skilja på att göra en kreditupplysning och att göra en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC).

  För att få låna hos oss så måste man klara av en sedvanlig kreditupplysning, detta är ett utav våra villkor. Med andra ord gör vi alltid en kreditupplysning när man ansöker om lån. Dock är detta inte en kreditupplysning via UC.

  Våra kreditupplysningar görs via Credit Safe och är sk mikrokreditupplysningar, vilket innebär att de inte syns för någon annan än för Credit Safe, oss och dig. En kreditupplysning via Credit Safe är alltså inget som kommer att påverka din kreditvärdighet i framtiden och ingenting som någon annan kommer att se förutom du och vi.

  Enligt svensk lag ska kopior på alla kreditupplysningar, oavsett vilket företag som genomför dessa, skickas hem till personens folkbokföringsadress. Dock kan du personligen anmäla till dessa företag att du vill ha dessa på email istället, men exakt hur det går till är något som du måste höra med Credit Safe eller det kreditupplysningsföretag som är aktuellt för din del om.

  Med Vänliga Hälsningar
  Sofia

  Vivus.se | 4finance AB | Kundtjänst

 18. Av Anonym, sep 17, 2012 | Svara

  Gick förvisso snabbt men de tog kreditupplysning, fast de t.o.m. gör reklam om att de inte gör det. Så en varning till alla som tror att ni slipper UC med Vivus.

 19. Av Anonym, jun 1, 2012 | Svara

  Otroligt snabb med utbetalningen, inte något problem med att låna. Fantastiskt bra

 20. Av Anonym, maj 14, 2012 | Svara

  Otroligt snabb utbetalning, bra priser. Rekommenderas!

 21. Av Anonym, mar 7, 2012 | Svara

  Smidigt och snabbt, inga problem!

 22. Av Anna, nov 25, 2010 | Svara

  tillhör nog en av de snabbaste och seriösa bolagen, vad jag tycker i allafall. Brukar gå blixtsnabbt att få pengarna samt fantastisk personal på kundtjänsten

Vad tycker du om Vivus? Skriv ett omdöme.


Meny