Välkommen till vår blogg om Ekonomi & Pengar. Här skriver vi om hur du kan få en bättre privatekonomi. Ämnen vi berör är till exempel Jobb, Tjäna Pengar och Privatekonomi.

Bli en stjärnsäljare – 8 tips

Det finns säljare som aldrig verkar kunna få till ett avslut. På den andra sidan av skalan finns det säljare som verkar kunna sälja vad som helst till vem som helst. Oavsett var på skalan du tycker att du befinner dig finns det alltid rum för utveckling. Följ våra 8 tips nedan för att vässa dina förmågor.

Förvänta dig framgång
Vid alla undersökningar av vad det är som gör att vissa säljare lyckas bättre än andra framkommer att de bästa säljarna alltid förväntar sig att de ska lyckas. De ser inga större problem och låter inte några misslyckade kundträffar eller säljsamtal stå i vägen för den framgång som de vet kommer att komma. Att ha ett positivt tänk är alltså viktigt, något man kan skapa av ren vilja.

Fokusera på målet
Kopplad till föregående punkt är frågan om målfokusering. En bra säljare har ett mätbart och konkret mål med sitt arbete. Om målet är fastställt av någon annan än säljaren finns det en god chans att säljaren sätter upp ett mer djärvt och utmanande mål för sig själv. Duktiga säljare har höga krav på sig själva.

Arbeta med energi
Vem köper du helst av – en säljare som visar energi och har ett positivt humör eller en säljare som framstår som energifattig och negativ? Energi är positivt och ger den potentiella kunden en känsla av att säljaren brinner för sin produkt eller tjänst. Denna känsla smittar lätt av sig på kunden.

Ta ansvar
Ansvarstagande är en viktig egenskap för en säljare. Många av de duktigaste säljarna tar ett övergripande ansvar för hela säljprocessen och drar sig inte för att engagera, leda och assistera sina kollegor.

Lär dig mer om dina kunder
Utan en god kunskap om kundunderlaget är det svårt att se vilka behov, problem samt utmaningar kunderna har. Ser du inte behoven blir det mycket svårt att sälja in produkten eller tjänsten. Det är också viktigt att identifiera den person i kundens organisation som har det formella eller informella beslutsmandatet. En duktig säljare ser till att komma i kontakt med rätt person.

Lär dig mer om dina produkter
En säljare som inte kan sin produkt utan och innan får svårt att göra anpassningar i den för att tillmötesgå kundens behov. Dessutom uppfattas en säljare som inte riktigt vet vad han eller hon säljer som oseriös.

Var nyfiken
Säljarens roll är att identifiera ett behov, en utmaning eller ett problem och sedan tillhandahålla lösningar. Det enda sättet att få den nödvändiga informationen är att ställa frågor och vara nyfiken. En bra säljare tar varje chans att lära sig mer om befintliga och potentiella kunder samt deras verksamheter.

Visa respekt
En duktig säljare visar respekt för sina kunder, bland annat genom att vara artig, förstående och tillmötesgående.

Betygsätt Bli en stjärnsäljare – 8 tips, vilket betyg ger du artikeln? (klicka på stjärnorna)
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (8 har satt betyg, medelvärde: 3,50 av 5)
Loading...
Publicerad 2013-02-22. Kategori Hitta Jobb.
Skribent Martin Olofsson

Martin Olofsson - Skribent

Skribent inom ekonomi och finans sedan 2011. Utbildning består av affärsjuridisk magister 2005 med inriktning avtalsrätt. Intressen består av privatekonomi och på fritiden blir det löpning.

Läs mer om oss »


Skriv en kommentar