Välkommen till vår blogg om Ekonomi & Pengar. Här skriver vi om hur du kan få en bättre privatekonomi. Ämnen vi berör är till exempel Jobb, Tjäna Pengar och Privatekonomi.

Spara pengar under semestern

sparapengarOavsett hur hårt du har tänkt hålla i plånboken är det lätt hänt att utgifterna drar iväg på semestern. Många är vi som har tänkt tanken att ”det är ju ändå semester” och släppt lite eller mycket på tyglarna under semesterveckorna. Oavsett om du har planerat en resa utomlands eller ska spendera en eller ett par veckor i sommarhuset finns det skäl att vara lite försiktig med utgifterna. Efter semestern kommer vardagen tillbaka och det är klokt att minimera risken för en ekonomisk baksmälla. Här är fem tips som du kan använda för att spara pengar under semestern.

Ta med en fast reskassa
Ett sätt att indirekt spara pengar under semestern är att helt enkelt begränsa möjligheten till spenderande redan innan avresan. Gör en överslagskalkyl för att se hur mycket du behöver ha med dig och se sedan till att följa planen. Det kan dock vara en idé att räkna med en liten buffert, särskilt om du reser med barn. Det dyker alltid upp oväntade utgifter när barn är inblandade.

Betala med kontanter
Det är ett välkänt faktum att vi tenderar att spendera mindre när vi betalar med kontanter jämfört med när vi betalar med kort. Kontanterna känns helt enkelt mer värdefulla i handen. Det är en tanke du gärna kan ha med dig om du vill spara pengar under semestern.

Boka aktiviteter i förväg
Det är alltid dyrare att boka aktiviteter på plats på resmålet så om du vill spara pengar på semestern ska du absolut se till att ordna med så mycket som möjligt innan du anländer till destinationen. Håll utkik efter paketpriser och rabatter för att betala så lite som möjligt för aktiviteterna.

Matsäck på flyget och matsäck på utflykten
Mat och dryck är den stora utgiftsposten på en semester, oavsett om du reser utomlands eller semestrar hemma i Sverige. Visst, det är klart att du ska unna dig och dina nära och kära god mat (det är ju ändå semester!), men det finns samtidigt mycket pengar att spara på att undvika alltför många restaurangbesök, fikor, glassar, och så vidare.

Går semestern utomlands, ordna gärna med matsäck till flyget och matsäck till eventuella utflykter. Spenderar du semestern med barnen på någon attraktion här hemma, ta med eget fika i stället för att betala åtskilliga hundralappar för lunch och diverse tilltugg.

Stäng av telefonen
Visst, det är roligt att kunna dela med sig av härliga semesterögonblick via sms, mms och sociala medier, men om det är utomlands du upplever semesterögonblicken kan kostnaderna för din kontakt med Sverige rusa iväg. Telefoni utomlands är inte billigt och visst kan du väl vänta ett par dagar med att dela med dig av dina upplevelser? Se också upp med datatrafikanvändningen. Använd WiFi närhelst du kan och stäng av eventuella appar som kräver ständig uppkoppling.

Betygsätt Spara pengar under semestern, vilket betyg ger du artikeln? (klicka på stjärnorna)
1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (1 har satt betyg, medelvärde: 5,00 av 5)
Loading...
Publicerad 2015-08-02. Kategori Spara Pengar Tips.
Skribent Martin Olofsson

Martin Olofsson - Skribent

Skribent inom ekonomi och finans sedan 2011. Utbildning består av affärsjuridisk magister 2005 med inriktning avtalsrätt. Intressen består av privatekonomi och på fritiden blir det löpning.

Läs mer om oss »


Skriv en kommentar


Meny